Dizi: Alcatraz - Fragman

Alcatraz (2012)
Değerlendirme:  6.9
Gerilim, Gizem, Dram, Suç, Aksiyon
Kanada, Amerika Birleşik Devletleri
60 min.
Suç temalı film ve diziler genellikle yoğun ilgi toplayan yapımlar arasında yer almaktadırlar. Başarılı ve ilginç bir senaryoya sahip olan bu dizilerin en dikkat çekenlerinden birisi olan Alcatraz, efsane hapishanede yaşanan onlarca yıllık bir gizemin aydınlanmasını sağlamakta. Alcatraz hapishanesi bir adada bulunan ve yüz senelik hayatı boyunca tek bir mahkûmun bile kaçış gerçekleştiremediği üst düzey bir cezaevidir. Fakat bir gece üç yüzden fazla mahkûm bir anda ortadan kaybolur ve nereye gittikleri asla bulunamaz. Hükümet bu durumu mahkûmların başka bir bölgeye nakledildiğini açıklayarak kapatsa da, seneler sonra 2011 yılında mahkûmlardan birisinin parmak izinin bir cinayet mahallinde bulunması, dava ile ilgilenen dedektifin dikkatini çeker. Bu olay karşısında şaşkına düşen dedektif, mahkûmların hayatını araştırırken bu konuda çalışmalar yapan insanlara danışmaktadır. İlk bakışta basit bir polisiye gibi gelse de, Alcatraz birkaç bölüm sonrasında izleyicilerini kendisine bağlayan ve bu esrarengiz hikâyenin devamını merak ettiren başarılı bir yapım olarak nitelendiriliyor. Benzer temaların işlendiği Prison Brake ve Oz gibi dizilerin izinden giden yapım, mahkûm psikolojisini tam anlamı ile inceleyerek bunu esrarengiz öğeler ile süslüyor. Dizinin bir sezon sürdükten sonra yayından kalkması her ne kadar izleyicilerini hayal kırıklığına uğratsa da, yayına devam edileceği hakkında bir bilgi bulunmamakta. Gerek oyuncu kadrosunun tecrübesi gerekse hikâyesinin orijinalliği ile tüm dünyada milyonlarca kişiyi ekrana bağlayan dizinin farklı oyuncular ile tekrar çekileceği konusunda bazı duyumlar alınmış durumda. Suçluluk duygusu, hapishane hayatı ve bilinmezliğin yoğun şekilde işlendiği dizi yediden yetmişe tüm izleyicileri adeta büyülüyor. Bu tarzda yapımlardan hoşlanan herkesin Alcatraz’ı bir an önce tecrübe ederek en azından hikâyenin belirli bir kısmını izlemesi tavsiye ediliyor.
Dizi Alcatraz. Tarz: ciddi, çekişme, stilize, büyüleyici, atmosferik ve endişeli. Tür: Dram, Suç ve Aksiyon. Hikaye: gizem, varoluş paradoksu, gardiyan, katil, kanun yaptırımı, gerçeği ortaya çıkarmak, suçları, polis soruşturması, zaman yolculuğu, soruşturma, Gelişmeler ve dönüşler ve Hapishane. Ülke: Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri.

Türkçe fragmanı izle

Konuya göre diğer film fragmanları

Film fragmanlarını izlemenizi tavsiye ederiz: True Detective (2014), The Blacklist (2013), Fargo (2014), NCIS: Naval Criminal Investigative Service (2003), Hawaii Five-0 (2010), Gizli Dosyalar (1993), Criminal Minds (2005), Bosch (2014), Taht Oyunları (2011), Castle (2009), Blue Bloods (2010), Grimm (2011), Değiştirilmiş Karbon (2018), Amerikan Korku Hikâyeleri (2011), The Rookie (2018), Monster (2004), The Flash (2014), Murdoch Gizemleri (2008), 9-1-1 (2018), Cinayetten Paçayı Kurtarmak (2014).